Ya Allah, Tanda-Tanda Kemunculan Imam Al Mahdi Satu Per Satu Menjadi Nyata


Oleh: Ustaz Zulkifli Muhammad Ali, Lc
Tanda-tanda akan segera muncul Al Mahdi

1. Salji turun di Arab
Ini sudah terjadi sejak 2009 dan hari ini salji juga sedang turun di Arab Saudi.

2. Bumi akan dipenuhi huru hara dan peperangan dan kezaliman yang semakim lama semakin meningkat sehingga hari hari berikutnya akan terasa semakin berat.

Ini sudah terjadi. Lihat! Banyak terjadi pembunuhan-pembunuhan seperti yang saat ini terjadi di Yaman, Suriah, Palestina, Mesir dan lain-lain lagi.

3. Banyak fitnah-fitnah/kezaliman-kezaliman yang terjadi di negeri Syam
Ini sudah terjadi, seperti yang terjadi saat ini di Suriah oleh rezim Basar As’ad atau kekejaman di Palestina oleh Israel

4. Wafatnya seorang Raja Arab lalu 3 putera mahkotanya saling ribut/gaduh.

Saat ini Raja Abdullah di Arab Saudi telah wafat dan 3 putra mahkota berikutnya saling gaduh kerana memiliki perbezaan prinsip dan karakter. 3 putera mahkota tersebut iaitu Raja Salman, Thalal dan Mukrim. Salman termasuk orang sholeh dan anti maksiat. Beliau hafidz Quran.Sedangkan Thalal memiliki ekonomi terkuat bahkan salah satu orang terkaya dunia. Namun ia ahli maksiat. Sementara itu Mukrim kesetiaannya lebih ke Yahudi dan Amerika.

Sepeninggal Raja Abdullah, Arab Saudi saat ini dipimpin oleh Raja Salman. Raja Salman telah mengusir Thalal dari kerajaan sedangkan Raja Salman membiarkan Mukrim tetap di kerajaan namun telah mencabut hak beliau sebagai raja berikutnya.


5. Mengeringnya sungai eufrat
NASA pernah mengeluarkan kenyataan bahawa sungai eufrat akan menjadi kering habis pada 2014 Dan terbukti bahawa pada April 2014 sungai eufrat telah menjadi kering.

6. Muncul gunung emas di Irak lalu org akan berbondong2 memperebutkan disana dan dari 100 orqng laki-laki yqng berperang disana maka 99 orang akan mati. 

Amerika nampaknya sudah meyakini keberadaan gunung emas tersebut. Oleh kerananya mereka telah mempersiapkan strategi untuk “mengamankan” (merampas) gunung emas tersebut.

7. Muncul Ad Dukhon iaitu asap kabut yg sangat tebal 40 hari 40 malam sampai sampai asapnya membuat kita tidak bisa melihat lagi. Dunia akan terasa gelap gulita.
Para ahli meyakini bahawa hal ini terjadi akibat adanya benturan besar asteroid atau meteor ke bumi.

Para peneliti NASA menyebutkan bahawa rentang 2013-2016 dunia akan masuk dalam jalur sungai meteor dimana akan terdapat 1300 meteor yg akan membentur bumi dengan kecepatan 120.000 km/jam. Tahun 2013 baru terjadi tiga kali iaitu di Siberia, Argentina dan Amerika. Sisanya mungkin bisa terjadi di tahun ini atau tahun tahun mendatang. Wallahu A’lam.

Munculnya Dukhon merupakan akhir dari era teknologi kerana semuanya tidak akan berfungsi akibat dari efek elektromagnetik dari benturan meteor2 tersebut. Sehingga zaman akan kembali seperti zaman dahulu kala.

Setelah itu Al mahdi akan muncul di dekat Kabah. Ia akan dibaiat oleh 7 ulama besar yg membawa pengikut sekitar 300 an orang (jumlahnya mirip pasukan perang badar). Awalnya ia selalu menolak tapi Allah SWT akhirnya mengokohkannya sehingga mahu menjadi pemimpin umat islam saat itu.

Ada penjelasan lain bahawa Ad Dukhon dan hujan meteor akan segera datang apabila ketiga tanda ini sudah terjadi:

– banyak muncul penyanyi-penyanyi wanita
– banyaknya muzik dan alat-alat muzik
– banyaknya orang meminum khamr (minuman yg memabukkan).


Saat dukhon terjadi maka keadaan manusia sama seperti ketika Nabi Yunus berada dalam perut ikan. Gelap, tidak ada oksigen, tidak ada makanan. Maka Nabi SAW mengajarkan kita agar saat itu kita berzikir seperti zikirnya Nabi Yunus iaitu La ilaha illa anta subhanaka inkuntu minadzolimin.
Dengan iman dihati kita dan doa zikir tersebut maka pengaruh Dukhon tersebut seolah olah hanya membuat kita lemas sedikit seperti terserang flu.

Negara-negara kafir nampaknya sangat percaya dengan akan munculnya hujan meteor ini. Oleh kerananya Amerika, Rusia, Singapura dan lain-lain lagi saat ini telah membuat bunker-bunker raksasa yg bisa menampung ratusan ribu orang dengan fasilitas dan persediaan makanan cukup untuk beberapai bulan.

Setelah Al mahdi turun maka kita akan kembali ke wang emas dan perak (dinar dan dirham) kerana wang kertas pasti sudah tidak akan ada gunanya

Al Mahdi akan memimpin umat islam untuk membebaskan seluruh bumi sehingga seluruh dunia (tanpa kecuali) akan dipimpin oleh umat islam melalui sistem kekhalifahan yg berbasis kenabian.

Negara-negara yang ditaklukan akan disatukan kembali dan diberi nama yg sama persis ketika zaman Nabi misalnya negara Yaman, Suriah, Lebanon dan Palestina akan disatukan dan diganti nama menjadi Negeri Syams.

Bila sudah terjadi huru hara di negeri Syams, maka Nabi menyarankan agar kita segera berlumba-lumba untuk beramal baik kerana akhir zaman semakin dekat. Misalnya sholat jamaah di masjid, sedekah, puasa, tahajud, baca Quran, hafal quran dan sebagainya.

Sesuai hadits Nabi, umat islam juga diperintahkan untuk mahir berkuda, memanah dan berenang. Ini mungkin hikmahnya kerana saat itu era teknologi sudah berakhir.

Hanya iman dan amal sholeh yg akan menyelamatkan kita

Al Mahdi akan muncul saat tahun-tahun dimana banyak gempa terjadi susul menyusul di Arab pada bulan Ramadhan dan kerajaan Arab gaduh sesama mereka maka tahun itu meteor jatuh, dukhon terjadi dan jemaah haji akan dibantai di mina pada bulan Dzulhijjah. Lalu Al Mahdi akan muncul di bulan Muharamnya.

Saat Al Mahdi sudah muncul di Mekah, semua orang mukmin wajib datang ke Mekah dan membaiat Al Mahdi sebagai pemimpin Umat Islam.

Lalu bagaimana cara kita ke Mekah utk bertemu dan membaiat Al Mahdi sementara zaman teknologi sudah berakhir? Wallahu A’lam.

Semoga ini menambah keyakinan kita terhadap akan datangnya hari akhir dan semakin membuat kita bersemangat untuk melakukan amal-amal kebaikan didunia.
 
Ya Allah, Tanda-Tanda Kemunculan Imam Al Mahdi Satu Per Satu Menjadi Nyata Ya Allah, Tanda-Tanda Kemunculan Imam Al Mahdi Satu Per Satu Menjadi Nyata Reviewed by Huzairi h2m on 00:02:00 Rating: 5
Powered by Blogger.